Международната финансова корпорация (IFC), част от Световната банка, инвестира 150 млн.

...
Международната финансова корпорация (IFC), част от Световната банка, инвестира 150 млн.
Коментари Харесай

Световната банка инвестира 150 млн. евро в логистични проекти в България и Румъния

Международната финансова корпорация (IFC), част от Световната банка, инвестира 150 млн. евро в Lion’s Head Investments – платформа на AG Capital за бизнес парцели в България и Румъния. Тя притежава и ръководи две офис здания в София – „ Полиграфия офис център ” и „ Мегапарк ”. Компанията ръководи и три здания в Букурещ – Oregon Park A, B & C.

Свежият капитал ще се употребява за развиването на нови планове в България и Румъния. Един от тях е нова платформа за логистични парцели.

Развитието на логистичната инфраструктура и свързаността в границите на районните и световните вериги за произвеждане и доставки са значими цели за България и Румъния в сегашния подтекст ”, съобщи Ари Найм, управител на IFC за Централна и Южна Европа.
Стъпване на българския пазар
Lion`s Head Investments стъпи на българския пазар през 2018 година посредством групата от компании в областта на недвижими парцели AG Capital, която дружно с южноафриканския фонд Old Mutual Property е вложител в сдружението. Малко по-късно компанията осъществя двата си огромни плана на територията на България - „ Полиграфия офис център ” и „ Мегапарк ”.

В Lion’s Head към този момент над пет години работим извънредно сполучливо с Old Mutual. Присъединяването на IFC като нов сътрудник е съществено самопризнание. Инвестицията ще ни разреши да осъществим тактика си, като поддържа разширението на активността ни в района ”, разяснява Христо Илиев, основен изпълнителен шеф на AG Capital.
Партньорство
AG Capital е основана от Христо Илиев преди 30 години и сплотява група от компании в бранша на недвижимите парцели. Към момента развива активност и ръководи планове в България, Румъния и Полша. В портфолиото й са водещи дивелъпмънт компании - Park Lane (бизнес имоти) и BLD и Ultima (жилищните имоти). Партнира с интернационалните институционални вложители, както и огромни частни фондове като Apollo Global Managment и Mitiska REIM.

Новият сътрудник на компанията е International Financial Corporation (IFC), която е  e част от групата на Световната банка и оперира допълнително от 100 страни. През 2023 година IFC влага рекордните 43.7 милиарда $ за подкрепяне активността на частни компании и финансови институции в бързо разрастващите се страни.

Old Mutual, която също е вложител в Lion’s Head, е обществена компания, която се търгува на фондовата борса в Йоханесбург към този момент 179 години. Тя е една от най-старите корпорации в Южна Африка  с наличие в 14 страни, пазарна капитализация в размер на 3 милиарда евро и активи под ръководство на обща стойност 65 милиарда евро.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР